*Nettavisen* Økonomi.

Gevinstsikring råder

Oslo Børs klarer ikke fortsette rekordkjøret og er rammet av at markedet har valgt å ta gevinst i de store oljetungvekterne.

21.04.06 16:15

De store tungvekterne med Statoil og Norsk Hydro i spissen klarer ikke følge oppgangen fra de foregående dagene. Gevinstsikring i forbindelse med at oljeprisen har stoppet rekordferden gjør at Hovedindeksen ved lunsjtider er ned 0,43 prosent til 413,40 poeng.

Statoil og Norsk Hydro faller ned 1,49 prosent og 1,03 prosent. DNO er uforandret i forhold til gårsdagens sluttkurser.

Gull
Det er fortsatt stor interesse for gruve og gullselskapet International Gold Exploration. Aksjen er den tredje mest omsatte aksjene etter Statoil og Norsk Hydro.

Kitron topper listen over vinnerne så langt denne dagen etter å ha kommet med et positivt resultatvarsel. Aksjen stiger 19,32 prosent ved lunsjtider, selskapet melder at inntjeningen i første kvartal vil bli langt sterkere enn hva tilfellet var i samme periode i 2005.

Selskapet sier at de kan komme til å slå analytikernes forventninger med sitt resultat for første kvartal.

Trefoil følger etter med en oppgang på 13,59 prosent til 56 kroner. Det er meglerhusene UBS Waburg og Nordea som dominerer kjøpersiden ved lunsjtider.

Arendals Fossekompani stiger 12 prosent til 1.400 kroner, men det er kun omsatt aksjer for 209.000 kroner. Det er også lav omsetning i aksjen som sender Adresseavisen opp 7 prosent.

Kjøper Norwegian
Lavprisflyselskapet Norwegian stiger 6,43 prosent, og det er Sparebanken Nord-Norge som står bak rundt 55 prosent av nettokjøpene.

Videokonferanseselskapet Tandberg leverte langt bedre tall enn hva markedet hadde ventet for første kvartal. Aksjen er opp 5 prosent ved lunsjtider.

Norske Skog
Norske Skog er ned 5,25 kroner tilsvarende 4,77 prosent. Aksjen går ex. utbytte på 5,50 kroner fredag, og markedet virker ikke bry seg om at kredittratingbyrået Moody nedgraderte gjelden til det norske skogselskapet. Den nye kredittratingen til Norske Skog er nå Ba1 og er dermed gradert ned fra Baa3, mens Outlook endres til Stable fra tidligere Negative.

Yara skuffet markedet med sine tall for første kvartal. Selskapet klarte ikke innfri forventningene til analytikerne, og kunne ikke vise noen vekst i forhold til samme periode i fjor. De høye energiprisene rammet gjødselselskapet mer enn hva markedet hadde forutsett og gjør at aksjen faller 4,07 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.