NA24.no

Gevinstsikring senket Oslo Børs

Sist oppdatert:
Flere dager med opptur ble avløst med nedtur for investorene.

Etter tre dager med sammenhengende opptur ble det en pust i bakken for investorene. Gevinstsikring var nøkkelordet etter at børsen har steget nærmere 18 prosent siden bunnen i begynnelsen av mars.

Tirsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs med 1,78 prosent til 228,30 poeng. Fortsatt ligger hovedindeksen 1,25 prosent høyere enn da året begynte.

Olje i retur
I oljemarkedet var det også en klar nedgang, og det kan sees i sammenheng med at dollaren styrket seg etter flere dager med fallende trend. Da handelen på Oslo Børs var over ble kontraktene på nordsjøolje med levering i mai omsatt for 52,72 dollar per fat. Det er en svekkelse på 1,4prosent.

StatoilHydro ble sendt ned 2,39 prosent til 122,50 kroner og ble den mest omsatte aksjen. Totalt ble det omsatt aksjer for 1,12 milliarder kroner i StatoilHydro.

Totalt havnet omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis over Oslo Børs på 4,8 milliarder kroner.

I rødt
Flere av de øvrige tungvekterne falt også tirsdag. Yara endte ned 1,12 prosent til 154,25 kroner, mens Seadrill falt 1,41 prosent til 62,90 kroner.

Gevinstsikring etter sterk opptur de siste dagene senket Telenor-aksjen 3,59 prosent til 36,30 kroner. Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte tirsdag sin russiske kollega Sergej Lavrov, og Telenors trøbbel i Russland var et av temaene som skulle drøftes.

Hever Hydro
Norsk Hydro ble sendt ned 3,30 prosent til 24,90 kroner til tross for at DnB Nor Markets justerte opp både kursmålet og anbefalingen i aksjen.

- Veksten i aluminiumslagrene ser ut til å bremse opp og vi ser at produksjonskuttene foretatt av de forskjellige produsentene nå begynner å slå inn. Vi oppjusterer forventningene til aluminiumsprisen for 2009 fra 1.350 dollar per tonn til 1.500 dollar per tonn, skriver DnB Nor i sin morgenrapport.

De har også oppjustert prisforventningene for 2011 til 1.600 dollar per tonn fra 1.400 dollar. Meglerhuset satte kursmålet opp 11 kroner til 34 kroner per aksje, og har nå en kjøpsanbefaling på aksjen.

Skilte seg ut
Cruiserederiet Royal Caribbean Cruises steg 4,74 prosent til 55,25 kroner. Det skjedde etter at hovedkonkurrenten Carnival la frem sitt resultat etter første kvartal. Carnival har avvikende regnskapsår og avsluttet første kvartal 28. februar. Resultatet ble bedre enn hva selskapet selv guidet i desember.

Vellykkede salgskampanjer der de har lokket med lavere priser ga bedre bookingvolumer enn de hadde regnet med, og i tillegg klarte de å redusere kostnadene. Resultat per aksje havnet på 0,33 dollar mot 0,30 dollar i tilsvarende periode året før. Ikke uventet nedjusterte Carnival utsiktene for 2009 og ser nå et resultat som ligger mellom 2,1 og 2,3 dollar per aksje mot tidligere anslag på 2,25 og 2,75 dollar per aksje.

Golden Ocean meldte at de har satt en frist til 31. mars på å finne en løsning på de finansielle utfordringene de har støtt på. Situasjonen er fortsatt avhengig av at de får inn ny kapital i form av en emisjon, og nå varsler styret at de tror at emisjonen vil på i underkant av 100 millioner dollar. John Fredriksen som er hovedaksjonær i selskapet har indikert at han vil stille opp med å tegne seg for sin andel.

Les mer: Fredriksen letter på sløret

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere