NA24.no

GGS får erstatning

Sist oppdatert:
Global Geo Services fikk delvis gjennomslag og får erstatning etter en voldgiftssak mot Seabird Exploration.

GGS er tilkjent ca. 1,2 millioner dollar pluss renter i voldgiftssaken mot Seabird Exploration i forbindelse med fartøyet Geo Mariner, ifølge en melding fra GGS fredag ettermiddag. GGS fikk dermed delvis gjennomslag for sine krav.

GGS klaget Seabird inn for voldgift etter at Seabirds heleide datterselskap Silver Queen Maritime i august 2005 terminerte det femårige charteret for Geo Mariner.

Seabird reiste motsøksmål mot GGS med krav om erstatning for leiekostnader til utstyr på båten samt krevd betalt påstått ubetalt charterleie for 2 måneder. Kravet fra Seabird var på totalt ca. 2,7 millioner dollar. Resultatet ble ca. 440.000 dollar.

GGS er tilkjent ca. 1,6 millioner dollar. Totalresultatet blir således omlag 1,2 millioner dollar pluss renter til GGS.

- Resultatet bekrefter at det var riktig av oss å klage Seabird inn for voldgift. Hadde vi ikke klaget Seabird inn for voldgift hadde vi ikke fått 1,2 millioner dollar pluss renter. Det er vi fornøyd med. Men vi skulle selvfølgelig ønsket at vi fikk gjennomslag for alle våre krav, deriblant eierskap til Geo Mariner, sier styreformann Morten Andersen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere