GGS i rødt

Seismikkselskapet Global Geo-Service tjente mer penger enn før, men sliter med store avskrivninger.

09.05.06 16:17

GGS har lagt frem et resultat før skatt på minus 27,5 millioner kroner for første kvartal i år etter driftsinntekter på 48,5 millioner kroner. Det er en kraftig inntektsforbedring fra samme periode i fjor da selskapet var uten inntekter, men underskuddet har økt tross dette. Selskapet gikk første kvartal i fjor med et underskudd på 22 millioner før skatt.

En del av inntektsøkning må tilskrives konsolideringen med nyinnkjøpte Spectrum fra nyttår.

I fjerde kvartal omsatte GGS for 28,1 millioner kroner med et driftsunderskudd på 15,6 millioner kroner. Driften i første kvartal viste et underskudd på 20,6 millioner kroner. Resultat før skatt i fjerde kvartal endte på minus 24,5 millioner kroner.

GGS kunne imidlertid vise til positiv et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 13,5 millioner kroner, mot minus 5,3 i samme periode i fjor. Nedskrivninger og avskrivninger av multiklientbasen utgjorde hele 34,1 millioner kroner i første kvartal i år.

Venter med guiding

Når det gjelder utsiktene fremover så skriver selskapet at de først vil presentere resultatguiding etter at andre kvartalstallene foreligger. Selskapet opplyser forøvrig at de forventer en amortiseringsrate på seismikkbiblioteket på 50 prosent i år. Forhåndsfinansieringen av seismikkprosjekter forventes å havne et sted mellom 30 og 50 prosent.

GGS forventer imidlertid økte investeringer i multiklient seismikk og driftsinntekter.

Salg av multiklientseismikk sto for 76 prosent av inntektene i første kvartal, mens dataprosessering utgjorde 23 prosent.

GGS-aksjen var opp 13,8 prosent før tallene ble lagt frem tirsdag ettermiddag som følge av at datterselskapet NESCOS i dag meldte at de har fått installert sitt første brønnovervåkningssystem utenfor Brasil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag