*Nettavisen* Økonomi.

Ghana trekkes fram som den neste store turistdestinasjonen

Her fra Dodi Island ved Volta-regionen. Foto: Flickr/Yenkassa (Peace Times)

Myndighetene har en ambisiøs plan om turisme i landet.

10.02.19 15:55

Ghana ses på som en ledestjerne i Vest-Afrika når det gjelder økonomisk suksess og politisk stabilitet. Nå pekes landet ut som den neste store turistdestinasjonen, skriver CNN.

- Stadig økende økonomisk vekst i mange afrikanske land fører til en økende interesse fra et turistperspektiv, men det er interessant å se at Ghana spesielt er en attraktiv turistdestinasjon, sier Wayne Troughton til reiseindustrinettstedet Turbo News.

Han er direktør i selskapet HTI Consulting, som blant annet driver med turistrådgivning og har gjort flere studier om land i Afrika.

- På mange måter er ikke dette overraskende. Spesielt når man tar i betraktning Ghanas naturlige skjønnhet og uberørte kystlinje, i tillegg til den relativt sikre politiske situasjonen under den nye regjeringen som ble valgt inn i 2016, forklarer Troughton.

Klikk på bildet for å forstørre.

ATTRAKTIVT: Wayne Troughton i HTI Consulting mener blant annet at Ghanas plassering ved kysten kan gjøre stedet populært blant turister. Foto: Google Maps/HTI Consulting

Han forteller videre at Ghanas perler i stor grad har blitt lite besøkt av utenlandske besøkende, men at det nå er i ferd med å endres.

Langsiktig plan

Regjeringen i Ghana ble nylig enige om en ambisiøs plan for turisme i landet. De ønsker å øke det årlige antallet turister fra én million til åtte millioner i løpet av 2027.

Ifølge planen kommer Ghanas reiseindustri før 2027 til å tjene rundt 70 milliarder kroner i året, i tillegg til andre inntekter som følger med, skriver CNN.

- Det pågår en rekke prosjekter, som en ny terminal ved Kotoka internasjonale lufthavn. I tillegg pågår det betydelige vei-oppgraderinger, noe man forventer vil gi ytterligere vekst, sier Wayne Troughton.

Han forteller også at flere internasjonale kjeder nå bygger hotell i landet.

- Vest-Afrika er ikke så langt unna Europa. Med riktig produktinvestering, utvikling av infrastruktur og markedsføring kan det føre til stor etterspørsel, spesielt fra Europa på vinteren, sier HTI Consulting-direktøren.

Destinasjoner som trekkes fram som attraktive er blant Ada Foah og Volta-regionen. Disse er omtrent to timer å kjøre fra hovedstaden Accra, som også utpekes som feriedestinasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERIESTED: En strand i Ada Foah. Foto: Wikimedia Commons (@SanBa)

I fjor fikk Ghanas turistprosjekt en vitamininnsprøyting da Verdensbanken bestemte seg for å bidra med nesten 350 millioner kroner.

- Prosjektet vil styrke turistsektorens tilbud i utpekte destinasjoner og bidra til å øke turismens bidrag til økonomien i Ghana, stod det i en uttalelse fra Verdensbanken.

Inviterte stjerner

Som et ledd i planen har president Nana Akufo annonsert at 2019 er «Year of Return». Dette spiller på at det er 400 år siden de første afrikanske slavene ble fraktet fra land som Ghana til Amerika.

I den forbindelse ble nylige en rekke profiler med afrikansk bakgrunn invitert til Ghanas hovedstad Accra.

Stjerner som Idris Elba og Naomi Campbell var med konferanser, festligheter og turer rundt omkring i landet for å lære om Ghanas unike historie. Profilene ble blant annet tatt med til fangehull der slaver ble plassert.

Formålet med arrangementet var å knytte sterkere bånd mellom Ghana, det afrikanske kontinent og de med afrikansk bakgrunn som bor andre steder i verden. I forbindelse med «Year of Return» er også en rekke andre arrangementer planlagt.

Klikk på bildet for å forstørre.

STJERNER: Skuespiller Idris Elba og supermodell Naomi Campbell var blant de besøkende under arrangementet i forbindelse med «Year of Return». Foto: AFP/Pa Photos/NTB Scanpix

Saint John jobber for det globale medieselskapet Endeavor og har tidligere hatt ledene stillinger i Uber og Apple Music. Hun sier prosjektet er viktig for henne.

- Jeg følte virkelig at jeg ville vise folk landet jeg kjenner og elsker. Jeg tar det som et personlig oppdrag og vil bruke min profesjonelle tyngde til å hjelpe det, sier John.

Hun skryter også av Ghana som feriedestinasjon.

- Alt det morsomme man kan gjøre i Nice, Bali, Ibiza, kan man også gjøre her i Ghana.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag