NA24.no

Gi finger'n til kredittkortet

Foto: Dreamstime
Sist oppdatert:
Snart kan du bare peke på alt du vil ha.

Nå kan du snart glemme kredittkort og nettbanker. Framtidens betalingsmuligheter er allerede her.

Det er vanligere å betale varer med kort enn med kontanter og de aller fleste bruker nettbanken når regninger skal betales. Snart er det likevel gammeldags.

Mobilbank
Norske banker er allerede på banen med de første mobilbankene. Her kan du betale regninger, overføre penger og rett og slett gjøre det du er vant til fra nettbanken i dag. Sikkerheten skal også være vel ivaretatt, slik at det ikke lenger blir noen unnskyldning at du «skal overføre pengene med en gang du kommer hjem.»

Det hele blir akkurat som en nettbank, men gjennom mobilen. Du kan se en demo av en britisk mobilbank-tjeneste her: http://www.asb.co.nz/section375.asp .

Fingeravtrykkskort
Har du glemt kredittkortet hjemme? Det er ikke lenge før det ikke vil ha noe å si, så lenge du klarer å holde fingrene unna kuttemaskiner.

Framtidens kortlesere vil lese ditt fingeravtrykk slik at du uansett hvor du er har med deg kortet ditt. Dette vil også elimenere muligheten for at noen kan misbruke ditt kort.

Allerede i dag har flere amerikanske banker innført systemet, og man regner med at systemet blir innført i Norge så snart man har stabilisert teknologien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere