NA24.no

Gigant raser på børsen

Sist oppdatert:
Nedturen i Norges største mediebedrift fører til slakt i aksjemarkedet.

Følg børsen her

Schibsted faller hele 10,70 prosent til 32 kroner etter at de har lagt frem en svært skuffende rapport for tredje kvartal.

Forventningene var skrudd kraftig opp i forkant av fredagens resultatrapport. Det svenske satsingen koster dyrt og bidrar sammen med søkesatsingen Sesam.

NA24 - din næringslivsavis

2 mrd. forsvant
Verdier for 2,2 milliarder kroner har forsvunnet i løpet av noen få minutter.

Schibsted hadde et resultat før skatt på 74 millioner kroner, noe som er et svakere resultat enn hva både analytikerne og hva tilfellet var i samme periode året før. I tredje kvartal 2006 hadde Schibsted et resultat før skatt på 114 millioner kroner. Analytikerne hadde ventet at Schibsted ville legge frem et resultat før skatt på 153 millioner kroner.

Også på driften er det svakere fra den norske mediegiganten. Forventningene tilsa at et driftsresultat på 208 millioner kroner, mens fasiten viser at driftsresultatet endte på 120 millioner kroner.

Drar ned børsen
Oslo Børs faller 1,16 prosent til 501,31 poeng og nærmer seg dermed 500-poenggrensen igjen. Utviklingen i USA og Asia smitter også over på det norske aksjemarkedet. Kreditturoen har kommet tilbake etter at Credit Suisse melder at de må ta nedskrivninger på relaterte produkter til subprime-segmentet. Samtidig skapte en nedgradering av Citigroup spekulasjoner om at den finansielle situasjonen i selskapet ikke er som den burde være.

I USA falt de toneangivende nøkkelindeksene mellom 2,25 prosent og 2,7 prosent.

Flere skuffer
Norske Skog faller 5,43 prosent til 54 kroner etter at også de skuffer i tredje kvartal. Svakere prisutvikling i regionene Asia, Australia og Sør-Amerika, økt pris på returpapir samt en betydelig negativ effekt av den sterke norske kronen gjør at Norske Skog ikke klarer å innfri sine mål.

Norske Skog fikk et resultat før skatt på 280 millioner kroner i tredje kvartal. Selv om forventningene var skrudd kraftig ned i forkant av resultatfremleggelsen skuffer selskapet. Analytikerne hadde ventet et resultat før skatt på 474 millioner kroner.

Klikk og se hva NA24s børskommentator Magnus Klever mener om Norske Skog-tallene.

195957

Fredag er dagen da alle skuffer. Simrad Optronics la også frem svake tall for tredje kvartal og sendes ned 8 prosent til 7,82 kroner.

Det halvstatlige lakseoppdrettselskapet Cermaq sliter med fiskehelseproblemer i Chile og det gjør at de får lavere salgsvolum innen mainstream i 2007. Selskapet leverer skuffende resultater og blir sendt ned 5,18 prosent til 77,75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere