Gå til sidens hovedinnhold

Gigant slår markedet

General Electric slår til.

Den amerikanske kjempen General Electric fikk i fjerde kvartal et resultat på 3,01 milliarder dollar fra en omsetning på 41,44 milliarder dollar.

Fordelt per aksje ble resultatet på 0,28 dollar per aksje.

Analytikerne forventet at resultatet ville havne på 0,26 dollar per aksje fra en omsetning på 40 milliarder dollar, viser estimater fra Thomson Reuters.

- Forholdene har blitt bedre for GE, og vi så noen oppmuntrende tegn ved utgangen av året. Vi fortsetter å drive selskapet med disiplin, sier konsernsjef Jeff Immelt i GE i en pressemelding fra selskapet.

Inkludert effekten fra den ikke-videreførte virksomheten falt resultatet til 3 milliarder dollar fra 3,7 milliarder dollar i fjerde kvartal året før. Fordelt per aksje ble resultatnedgangen til 0,28 dollar per aksje fra 0,35 dollar per aksje.

- I forrige måned gikk vi gjennom det finansielle rammeverket for 2010 som var omtrent flatt med 2009. Vi tror dette rammeverket er ganske oppnåelig og setter oss opp for en solid vekst i 2011 og utover. Videre på grunn av selskapets sterke kontantposisjon, vil vi ha muligheten til å holde GE trykk og skape langsiktig verdi for aksjonærene, sier Immelt.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg