*Nettavisen* Økonomi.

Gigantene tynger

Oljegigantene tynger Oslo Børs og bidrar til at aksjene faller.

22.08.06 10:38

Fallende oljeprise er med på å sende Oslo Børs ned. Hovedindeksen er ned 0,14 prosent til 383 poeng. Norsk Hydro og Statoil topper listen over de mest omsatte aksjene og faller henholdsvis 0,29 prosent til 172,50 kroner og 0,56 prosent til 176 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Det er også stor interesse for John Fredriksens tankrederi Frontline. Aksjen stiger 0,77 prosent til 262 kroner etter at de la frem sitt resultat for andre kvartal i dag. Selv om resultatet er dårligere enn ved samme periode i fjor, samtidig som det ligger under forventningene til markedet betaler Frontline ut høyere utbytte enn det som var ventet.

Dermed fortsetter utbyttemaskinen i uforminsket styrke og det er godt nytt for aksjonærene.

- Frontline leverte tall som vi hadde forventet men under markedet. Driftsresultatet endte på 145 millioner dollar som vi ventet (konsensus 159 millioner dollar). Suezmax var svakt som ventet grunnet høy andel singel hull. Dette vil bedre seg i andre halvår da markedet har vært sterkt og rabatten blir mindre. Underliggende fundamentale forhold er positive med oppgang i både 3-års rater og skipsverdier, skriver Pareto i sin morgenkommentar og anbefaler kjøp av Frontline med kursmål 320 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Sterke aksjer

DnBNOR stiger 0,93 prosent til 81,50 kroner

Int. Gold Exploration fortsetter fremgangen og stiger 3,14 prosent til 5,59 kroner.

Trefoil blir løftet 10,23 prosent til 48,50 kroner. Selskapet yter godt av den høye oljeprisen og mer enn dobler

Markedet tar også godt i mot nyheten om at InterOil Exploration and Production har kjøpt det sveitsiske Proseis. Konsulentselskapet innen olje og gassektoren har 14 ansatte og koster InterOil 15 millioner sveitsiske frank. InterOil-aksjen stiger 5 prosent til 31,50 kroner.

Camillo Eitzen blir løftet 4,58 prosent etter at de har bladd opp 1,28 milliarder dollar for Arne Blystads Songa Shipholding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Børstaperne

Trolltech var også ute med tall for andre kvartal tirsdag morgen. Selskapet klarer ikke overbevise markedet med sitt resultat og faller 9,23 prosent til 17,70 kroner. Veksten og børsnotering trekker ned resultatet før skatt til et underskudd på 40,6 millioner kroner.

Inmeta faller 7,14 prosent til 3,12 kroner, men det er ikke stor omsetning i aksjen.

CanArgo faller 5,93 prosent etter å ha steget over 70 prosent den siste uken.

Stolt-Nielsen faller 4,24 prosent til 158 kroner etter at rederiet møter mer motstand i USA. Høyesterett i USA avviste nok en gang anken i forbindelse amnestiet selskapet fikk i prissamarbeidssaken i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.