NA24.no

Giganter med rater som kystskøyter

Sist oppdatert:
Kollapsen i markedet for de største gasskipene gjør at raten nå er lavere enn for kystgassflåten.

BW Gas og de andre eierne av de største skipene som frakter flytende petroleumsgasser (LPG), måtte se ratene falle til nok en ny bunn den siste uken. Kollapsen i VLGC-markedet er nå komplett med månedsrater som har falt under 200.000 dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Mens en 82.000 kubikkmeter stor Very Large Gass Carrier nå får kun 195.000 dollar per måned, så sluttes et lite kystgasskip på noen få tusen kubikkmeter på rater tilsvarende 225.000 dollar per måned i Europa.

Ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys så var den enste gode nyheten i VLGC-markedet denne uken melding om at et par av de eldste skipene i dette markedet ble solgt til skrap. Ratene for VLCC’ene er nå så lave at de har nådd gulvet ifølge Fearnleys. Skulle rederne nå akseptere lavere rater begynner de å subsidiere befrakter med både havnekostnader og drivstoff.

Det ser imidlertid ikke spesielt lystig ut fremover, siden det er altfor få laster i markedet, mens verftene vil spytte ut omkring to nye VLGC-skip i måneden ut året.

For Large Gass Carriers og Medium Gas Carriers er markedet derimot fortsatt bra med rater på rett over 900.000 dollar per måned i begge segmenter. BW Gas er store også i disse segmentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere