NA24.no

Gigantfond gir børstrøbbel

Sist oppdatert:
Gjeldstynget oppkjøpsfond senker finansmarkedene.

Investeringsfondet KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co) har utsatt tilbakebetalinger av sertifiktatgjeld for milliarder av dollar, og er nå i forhandlinger med sine kreditorer.

NA24 - din næringslivsavis

Gjeldstynget
Oppkjøpene som KKR foretar seg er store og er i høy grad gjeldstynget. Ved å lånefinansiere oppkjøp (såkalte LBO`er ) løper fondene stor risiko hvis det blir tørke i kredittmarkedet.

Det er nettopp dette som nå har rammet KKR.

Utsetter for andre gang
Dette er andre gang oppkjøpsfondet utsetter tilbakebetalingen. Halvparten av gjelden vil nå bli betalt 3. mars i stedet for 15. februar.

Samtalene med kreditorene kommer mindre enn seks måneder etter at fondet måtte gjøre en emisjon på 230 millioner dollar etter tap på gjeld relatert til den amerikansk subprime-krisen.

Blir verre og verre
Fondet fikk så tilført ytterligere 270 millioner dollar i en emisjon med noen av KKRs partnere.

- Bildet blir verre og verre. KKRs andre utsettelse av tilbakebetalingsfristen viser at det fortsatt er en rekke investeringer i kredittmarkedet vi ennå ikke kan se, sier Felix Freund i Union Investment til Bloomberg News.

800.000 ansatte
New York-baserte Kohlberg Kravis Roberts ble etablert i 1976. Selskapet eier mer enn 42 selskaper med mer enn 180 milliarder dollar i årlig omsetning og om lag 800.000 ansatte globalt.

KKR leverte i tredje kvartal et tap på 261,5 millioner dollar, påvirket av 250 millioner dollar i nedskrivninger.

Nyheten drev investorene til å søke trygghet i statsobligasjoner og sendte Nikkei-indeksen ned over 3 prosent onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere