NA24.no

Mads H. Syversen leder Arctic Securities.
Mads H. Syversen leder Arctic Securities. Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)

Gigantfusjon har gått i vasken

Sist oppdatert:
Pengekrangel stopper norsk finanskjempe.

I forrige uke ble det klart at meglerhusene Arctic Securities og Carnegie var i intense forhandlinger om å slå seg sammen.

Forhandlingene pågikk i helgen, og de ansatte skulle bli informert mandag.

Men i stedet fikk de ansatte beskjed søndag kveld om at det ikke ville bli noe allmøte.

- Det er helt utrolig, alle vet at de to meglerhusene passer som hånd i hanske, sier en kilde til Nettavisen.

Etter det Nettavisen erfarer så strandet forhandlingene på uenighet om hvordan man skulle fordele engangskostnadene i forbindelse med fusjonene.

Kostnader knyttet til oppsigelser, dobbelt husleie og annet ville sannsynligvis kommet på noen titalls millioner. Begge meglerhusene er plassert sentralt i finansdistriktet i Oslo, hvor husleien er skyhøy.

Komplementære
Carnegie og Arctic er to av de største meglerhusene i Norge. Carnegie har et av Nordens største oppkjøpsfond på eiersiden, mens Arctic er kontrollert av noen av Norges mest fremtredende meglere.

Carnegie er veldig sterke i Sverige, har kontorer i London og New York, men sliter mer i Norge, bortsett fra på rankingene. Arctic på den andre siden er veldig sterke i Norge, og er veldig gode på obligasjonssiden, hvor Carnegie ikke er tilstede. I tillegg tjener Arctic veldig gode penger.

Målet var å få sammkjørt de to butikkene og så ta det på børs i løpet av ett til to år.

Hadde det blitt noe av fusjonen ville det ha passet mitt i blinken for Altor, som kjøpte Carnegie i 2009. Altor har et fem til syv års perspektiv på sine investeringer og en en exit via Oslo Børs i løpet av noen år, ville passet dem perfekt.

Røkkes hoff
Arctic ble stiftet i 2007 av noen av Norges mest fremtredende meglere.

Mads Syversen og Petter Bakken hadde vært Kjell Inge Røkkes hoffmeglere siden begynnelsen av 1990-tallet og hadde de fleste av Norges rikeste på kundelisten.

Med seg fikk de nåværende statssekretær Jon Gunnar Pedersen i Finansdepartementet, som blir sett på som regjeringens sterkeste korte på finanssektoren. Også Norges beste megler, Gaute Eie og Anders Eid fra JP Morgan ble med i gründerteamet.

Allerede før de rakk å starte businessen for alvor, tilbød meglerhuset Enskilda, hvor Bakken, Pedersen og Syversen kom fra, gründerne mellom 500 og 600 millioner kroner for og heller satse på Enskilda.

De takket nei.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere