NA24.no

Gigantisk milliardtap for storbank

(Scanpix)
Sist oppdatert:
En av verdens største banker advarer mot en skikkelig karamell i fjor.

Den tyske storbanken Deutsche Bank varsler store tap.

NA24 - din næringslivsavis

I fjerde kvartal venter banken at de kommer til å legge frem et underskudd på 4,8 milliarder euro. Det tilsvarer 45 milliarder kroner i minus.

For hele fjoråret ser Deutsche Bank et tap på 3,9 milliarder euro eller rundt 36,5 milliarder kroner.

- Utviklingen reflekterer eksepsjonelle markedsforhold som alvorlig påvirket resultatene innen salgs- og tradingvirksomheten, spesielt innen kreditthandelen inkludert proprietær tradingvirksomhet, aksjederivater og aksjeproprietærhandel, skriver Deutsche Bank i sitt resultatvarsel.

Nå har ledelsen av banken satt i gang tiltak for å bedre situasjonen. Blant annet skal forretningsmodellen justeres og det arbeidet ble startet allerede i fjerde kvartal. Dette blir reflektert i tallene for fjerde kvartal. Deutsche Bank vil innføre nye tiltak i 2009.

Ved utgangen av 2008 venter banken at de hadde en andel av kapital av høyeste rangering (Tier 1) på rundt 10 prosent. Det er i tråd med uttalte mål. Dette gjenspeiler en utbytteavsetning på 50 cent per aksje for 2008.

Aksjekursen stuper 6,8 prosent, og varselet skaper usikkerhet om kapitalsituasjonen til Tysklands største bank. Det gjenliver også spekulasjoner om at banken må hente ny egenkapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere