NA24.no

Gigantisk underskudd i Birdstep

Sist oppdatert:
Må ta store nedskrivninger etter gamle moro.

En enorm nedskrivning på goodwill fører til et gigantisk underskudd for Birdstep.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

IT-selskapet fikk i fjerde kvartal et underskudd før skatt på 202,1 millioner kroner mot minus 3,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Det skyldes at de måtte ta nedskrivninger av goodwill på 210,2 millioner kroner som relaterer seg til oppkjøpene av Secgo Software og ServiceFactory i 2007. Nedskrivningene har ingen likviditetsmessig effekt.

Før nedskrivninger av goodwill endte driftsresultatet på (EBITA) på 3,3 millioner kroner i fjerde kvartal mot et underskudd på 1,7 millioner kroner i samme periode i 2007. Før skatt på opsjoner havnet EBITA på 2,2 millioner kroner mot minus 1,3 millioner kroner.

Driftsinntektene vokste til 39,13 millioner kroner fra 35,9 millioner kroner.

- Til tross for finanskrisen venter Birdstep at EasyConnect viser aktiverings- og inntektsvekst i første kvartal og 2009, ettersom de europeiske mobiloperatørene fortsetter å investere i markedsføring av USB-modemer til forretnings- og privatmarkedene. For Orbyte, SafeMove og Raima, er første kvartal sesongmessig svakere enn fjerde kvartal. Dette vil være tilfelle også i 2009, sier administrerende direktør Torbjörn Sandberg i Birdstep.

Kontantstrømmen var i fjerde kvartal på 16,7 millioner kroner og selskapet hadde en kontantbalanse på 85 millioner kroner ved utgangen av fjerde kvartal.

I løpet av desember 2008 ble de aktivert 171.891 Birdstep EasyConnect og totalt mer enn 1 million i 2008.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere