NA24.no

Gigantkontrakter fra Statoil

Sist oppdatert:
Den norske oljegiganten har inngått avtaler for over 13 milliarder kroner.

Avtalene gjelder forings- og produksjonsrør og rørledningsstål til Statoils prosjekter og boreoperasjoner. Ifølge en pressemelding fra oljekjempen gjelder avtalene i fem år og har en estimert verdi på 13,2 milliarder kroner. Det skal også være inngått to opsjoner med hver en forlengelse av avtalene i to år.

NA24 - din næringslivsavis

– Etterspørselen etter stål har økt betraktelig på verdensbasis de siste årene. Det har ført til høyere pris og lavere tilgjengelighet for rørprodukter som er kritiske for Statoils prosjekter og boreoperasjoner. Med disse rammekontraktene sikrer vi tilgang til strategisk utstyr til konkurransedyktige priser, sier anskaffelsesdirektør Odd K. Nøland i Statoil i forbindelse med en pressemelding.

Rørledningavtalene er det største kontraktsområde i rammeavtalene. Forings- og Produksjonsrør-kontraktene omhandler også store leveringer.

Avtalene er gitt til åtte leverandører i Japan, Tyskland, Frankrike og Argentina. Leverandørene er Sumitomo, Mitsui, Tenaris, V&M, Metal One/JFE, Itochu Marubeni/JFE, Butting og Europipe, opplyser Statoil.

- Rammeavtalene for rør er et resultat av Statoils konserninitiativ for beste praksis for anskaffelser. Hensikten med initiativet er å samle styringen av alle anskaffelsene i Statoil i 64 konserndekkende utstyrskategorier. Målet er å redusere årlige utgifter knyttet til anskaffelser med 6,4 milliarder kroner, skriver Statoil i pressemeldingen.

Nøland sier i pressemeldingen at de inngåtte stålavtalene vil være en betydelig bidragsyter for å nå dette målet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere