NA24.no

Gigantrabatt i emisjon

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det koster å hente penger i dagens marked.

Bioteknologiselskapet NorDiag har benyttet anledningen til å hente friske penger.

NA24 - din næringslivsavis

I en rettet emisjon mot selskapets største aksjonærer og nye investorer fikk selskapet inn 42 millioner kroner.

Tegningskursen havnet på 1 kroner per aksje og ble fastsatt av en bookbuildingprosess. Det innebærer en rabatt på hele 83,2 prosent sammenlignet med sluttkursen på 5,95 kroner onsdag.

Selskapet opplyser at de største aksjonærene fikk tildelt for 55 prosent av emisjonen, mens resten ble tildelt nye investorer.

De aksjonærene som ikke fikk delta i emisjonen vil få tildelt tegningsrettigheter i en etterfølgende reparasjonsemisjon. Denne emisjonen vil omfatte åtte millioner aksjer, og rettighetene gjelder aksjonærer frem til og med 25. november i år. Det innebærer at aksjen noteres uten rett til å delta i den etterfølgende emisjonen. Aksjonærer som ikke fikk delta i den rettede emisjonen vil få tildelt 2,38 tegningsretter per aksje

- Vi har lykkes med å finansiere selskapet frem til forventet «break-even» gjennom denne transaksjonen.Styret har den senere tid evaluert mulige finansieringsalternativer, og valgt det man vurderer å representere den beste muligheten for å sikre selskapet en tilfredsstillende finansiering i et utfordrende kapitalmarked. Ved å tildele aksjonærene som ikke fikk tilbud om å delta i den private plasseringen tegningsretter i den etterfølgende reparasjonsemisjonen, vil alle selskapets aksjonærer få eller ha fått anledning til å tegne aksjer på prisen i den private plasseringen. Når denne transaksjonen er fullført, vil selskapets styre og ledelse få mulighet til konsentrere seg fullt og helt om verdiskapning, og NorDiags plattform for videre vekst er bedre enn noensinne, kommenterer administrerende direktør Mårten Wigstøl i NorDiag,

DnB Nor Markets har vært tilrettelegger for plasseringen.

Nå skal aksjonærene få stemme over emisjonen. Det er planlagt en ekstraordinær generalforsamling knyttet til denne emisjonen. De aksjonærene som allerede har fått tegne seg i den rettede emisjonen har forpliktet seg til å stemme for forslaget fra styret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere