NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Gigantsatsing i fare

Sist oppdatert:
Statoil har investert minst seks milliarder i Venezuela. Nå kan de bli kastet ut.

- Vi kjenner innholdet i talen, men vi har ikke fått noe informasjon utover det som ble sagt i den. Vi har ingen kommentar før vi har sett nærmere på dette og vil ikke spekulere i hva det eventuelt skulle bety, sier Rannveig S. Stangeland, informasjonssjef for utenlands utforsking og produksjon i Statoil, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag kveld truet president Hugo Chavez i en tale med å kaste det norske oljeselskapet ut av landet.

Les mer: Vil kaste ut Statoil

Venezuelas president Hugo Chavez varsler en omfattende nasjonalisering som kan ramme Statoils aktiviteter i landet. Det kom frem i går da Chavez holdt en tale i forbindelse med innsettelsen av en ny regjering i landet.

Rannveig Stangeland, infosjef utland Statoil.

- Investert betydelig
Statoil har investert minst seks milliarder i Venezuela, ifølge tidligere årsrapporter fra selskapet.

- Venezuela er et viktig land for Statoils internasjonale virksomhet. Vi har investert betydelig i dette landet, konstaterer Stangeland.

Hun ønsker ikke å spekulere i hvor alvorlig Chavez' tale er for Statoil.

Blant det Chavez nevnte spesielt, var selskaper som driver med oppgradering av tungolje i Orinco-området. Gjennom selskapet Sincor er Statoil deleier med 15 prosent i en slik virksomhet.

- Overføres
- Internasjonale selskaper har kontroll over oppgraderingen av tungolje. Nei! Dette bør overføres til statens eiendom, sa Chavez, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

I tillegg til dette driver Statoil omfattende letevirksomhet utenfor kysten av Venezuela, og rett før jul ble det påvist tørrgass. Statoil skal bore ytterligere to brønner i de områdene, letingen pågår nå.

I tillegg til norsk sokkel, er Statoils satsingsområder Algerie, Aserbajdsjan, Angola, britisk sokkel - samt Venezuela, og produksjon fra felt i Kina.

- Statoil satser tungt på norsk sokkel, samtidig som vi har store prosjekter gående internasjonalt. Venezuela er blant satsingsområdene vi går for. Statoil har vært i Venezuela siden 1995, informerer Stangeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere