NA24.no

Gigantskipet dropper Oslo

Sist oppdatert:
Struttet av stolthet da nye modeller av cruisekjempen ble vist frem.

NEW YORK (NA24): Verdens største cruiseskip legger ikke jomfruturen til Oslo, slik tidligere rekordholdere nærmest har hatt for vane.

- Dette nye prosjektet er fantastisk, og vi er stolte, sier konsernsjef Richard D. Fain i cruiserederiet Royal Caribbean Cruise Lines til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Fain og RCL inviterte presse fra hele verden til nye avsløringer rundt gigantskipet Oasis of the Seas. Arrangementet var lagt til Nokia Theater på Times Square i New York.

En milliard dollar
Opplegget ble pakket inn i en velregissert presentasjon i form av en påkostet reklamefilm. Konseptet er å gi en byfølelse og Oasis of the seas er delt inn i det RCL kaller nabolag. Skipet som kan romme hele 6.300 passasjerer inneholder en egen Central Park og vil koste over én milliard dollar å bygge.

- Vi har holdt de neste trinnene på Oasis of the Seas som en hemmelighet i en ganske lang tid, så det er godt å endelig kunne presentere og snakke om prosjektet, sier Fain.

Boligkonsept til sjøs
Avsløringene omfatter det de kaller Broadwalk som er et boligkonsept rettet mot familier og inkluderer et gigantisk basseng de kaller Aquatheater. De presenterte også Royal Promenade som er under et glasstak. Det siste de presenterte er loftsleiligheter med fantastisk utsikt.

RCL er veldig stolte av det siste og tror dette vil bli tatt godt i mot av markedet.

Vil dette skipet besøke Oslo?

- Vi vil selvsagt det, og vil liker å vise frem våre nyheter så mye som mulig. Men siden dette skipet leveres så sent på året, er det ikke sannsynlig med Oslo denne gangen.

Klart om halvannet år
Skipet skal i henhold til avtalen leveres mot slutten av 2009. Oasis of the Seas er et av to skip som inngår i Genesis-prosjektet.

Freedom of the Seas og Independence of the Seas, to av skipene under Freedom-klassen tok turen innom den norske hovedstaden. Det andre skipet under Genesis-klassen, Alure of the Seas kan kanskje legge turen til Norge og Oslo, men det er ikke bestemt.

- Er du bekymret for situasjonen til Aker Yards, og verftets evne til å levere i tide?

- De fortsetter med byggeprosessen, og jeg var der siste uke. De arbeider med å installere skipet og 44 prosent er gjennomført til nå. Det virker som de følger et godt skjema og jobber det gjennom veldig bra, sier Fain til NA24.

- Er det helt i rute?

- Ja, på denne datoen virker det som de er i rute, sier Fain til NA24.

- Hva med det andre skipet?

- Ja, det òg.

- Du sa at oljeprisen er smertefull. Hvor er det neste seriøse punktet?

- Jeg vet ikke hvor det punktet er, men oljeprisen er veldig smertefull. Ved 100 dollar inntok jeg fosterstilling, og nå skrur jeg opp det elektriske teppet, sier Fain.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere