Fire av de fem kleskjedene som hadde det høyeste prosentvise omsetningsfallet i klesbransjen i 2018 tilhører samme konsern, nemlig Varner-gruppen.

Det skriver Dagens Næringsliv, som viser til tall fra bransjeorganisasjonen Virke.

Varner-gruppen er Norge største kleskonsern, med kjente kjeder som Cubus, Dressmann og Carlings.

BikBok, Carlings, Cubus og Wow var alle ned mellom ni og sju prosent i året som gikk i omsetningen. Også Urban og Days Like this faller, mens Dressmann, Volt og Levis Store var de eneste Varner-kjedene som steg.

En fersk rapport fra bransjeorganisasjonen Virke viser at omsetningen i landets klesbutikker har falt med over 900 millioner kroner, det melder

Av de 25 kjedene som er tatt med i rapporten, faller salget hos 15 av de. Dårligst er det for Cubus, med en salgssvikt på 200 millioner kroner.

I 2018 gikk antallet klesbutikker i de største kjedene ned med 23 butikker i oversikten fra Virke. Bransjedirektør for faghandel, mote og fritid i Virke, Bror William Stende tror dette tallet skal enda lavere.

- Jeg tror mange butikker vil bli lagt ned eller gå konkurs, spesielt av de frittstående, sier Stende til DN.

Han mener at det er flere nye forbrukervaner som treffer bransjen samtidig, og at kjøp av tjenester som reising og restaurantbesøk nå går utover omsetningen til varehandelen.

Dagens Nærlingsliv har forsøkt å komme i kontakt med Varner-Gruppen, uten svar.