NA24.no

Giganttap for kjempebank

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sveitsisk storbank med dundrende underskudd.

Den sveitsiske storbanken UBS, (Union Bank Switzerland) gikk på et kjempetap I fjerde kvartal. Resultatet endte på minus 8,1 milliarder sveitserfranc, eller 41,3 milliarder kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

I samme periode i fjor hadde bankkonsernet et underskudd på 13 milliarder sveitserfranc. Analytikerne ventet i følge Bloomberg News et underskudd på 7,5 milliarder franc i fjorårets siste kvartal. For året som helhet endte det med et underskudd på 19,7 milliarder franc, eller 110 milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Planlegger nye kutt
Finanskrisen har så langt medført bortfall av 9.000 stillinger på verdensbasis for finanskonsernet. I fjerde kvartal kuttet UBS 1.782 stillinger. Nå planlegges nye kutt i investeringsbankvirksomheten. Selskapet planlegger å redusere bemanningen fra 17.000 til 15.000 stillinger i løpet av 2009, opplyste konsernet tirsdag.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Investeringsbankenheten ser ut til å ha gått ned til den syvende sirkel av helvete. Vekstforventningene for banken er dempet, skriver analytiker Dirk Hoffmann-Becking hos Sanford Bernstein & Co, ifølge Bloomberg.

Venter overskudd
Konsernsjef Marcel Rohner gjentok i dag at bankkonsernet kommer til å levere overskudd I 2009. Til sammen hentet banken inn 32 milliarder dollar i fjor for å motvirke tap i investeringsvirksomheten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere