NA24.no

Gikk 15 millioner under takst

PÅ «BILLIGSALG»: 15 millioner under takst er langtfra dagligdags i Oslo. Men så er ikke denne eiendommen til 45 millioner hverdagskost heller.
PÅ «BILLIGSALG»: 15 millioner under takst er langtfra dagligdags i Oslo. Men så er ikke denne eiendommen til 45 millioner hverdagskost heller. (zOvenfra.no)
Sist oppdatert:
Luksusboligen i Bjerkelia ble solgt fort, men prisen ble mye lavere enn takst.

De dyreste eiendommene ligger gjerne lenge ute for salg. Dermed var det nok flere som hevet et øyebryn da 45-millionerseiendommen i Bjerkelia på Nordstrand ble solgt på rekordtid, skriver dittOslo.

Nå avslører Finansavisen at det raske salget kostet. Eiendommen gikk nemlig 15,5 millioner under taksten på 45 millioner kroner.

– Taksten på 45 millioner var høy. Den var basert på en eiendomsverdi på 15 millioner kroner og en tomteverdi på 30 millioner, sier megler Anders Langtind til Finansavisen.

Kort budrunde

Åtte familier fra nærmiljøet møtte opp på visning. Eiendommen er nemlig godt kjent blant folk i området. Budrunden startet på 28 millioner kroner og stoppet på 29,5 millioner.

– Interessentene som så på eiendommen var enige om at riktig pris lå mellom 25 og 30 millioner kroner, forklarer Langtind overfor Finansavisen.

Selv om det gikk fort å selge Bjerkelia 17, tok det tid for kjøper og selger å bli enige om pris. Det tok knappe fem dager med forhandlinger før salget var i boks.

Historisk andedam

Langtind har tidligere uttalt til dittOslo.no at det trolig vil koste mellom åtte og ti millioner kroner å få boligen i tidsmessig stand, selv om huset er godt tatt vare på.

– Å gå gjennom huset er som å komme tilbake til 1950-tallet, men vedlikeholdet er helt fantastisk, sa Langtind til dittOslo.

Eiendommen har også en andedam i den store hagen. Nordstrands Blad har tidligere omtalt dammen i vår artikkelserie Aktuell Historie.

Les flere saker fra dittOslo her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere