*Nettavisen* Økonomi.

Gikk 1,8 millioner over takst

PUNGET UT: Andreetasjen i denne boligen gikk langt over pris. Foto: Krogsveen

Ville ha 4,6 millioner kroner for del av tomannsbolig på Disen. Fikk langt mer.

18.11.15 14:36

Halvparten av tomannsboligen på Disen ble lagt ut for salg med en pris 4,6 millioner kroner. Da budrundene var over, var høyeste bud og salgspris på hele 6,2 millioner kroner.

Det får eiendomsmegleren til å måpe.

– Vi trodde virkelig ikke at dette objektet var så populært, sier daglig leder Tommy Løvli i Krogsveen til Nettavisen.

– Er prisantydningen helt feil?

– Ja, det er lett å tro det. Noen ganger er det ikke til å forstå. Det er tydelig at markedet falt spesielt for denne eiendommen. Vi hadde en annen sammenlignbar tomannsbolig ute samme helg. Den gikk for 4.760.000, sier Løvli.

– Det er rart å se prisforskjellen på disse to eiendommene, fortsetter han.

Delen av tomannsboligen som var til salgs er på 85 kvadratmeter, og ligger i andre etasje på boligen fra 1916. Den har blant annet tre soverom. Verditaksten på eiendommen er satt til 4,8 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRANGT FOR STORT KJØLESKAP: Likevel gikk leiligheten 1,8 millioner over takst. Foto: KrogsveenEiendomsmegleren understreker at det har vært en «reell budrunde med flere budgivere».

– De nye eierne har betalt markedspris. Det var dette markedet var villig til å gi. De har ikke gjort et dårlig kjøp sånn sett, men det er klart i etterpåklokskapens ånd så er det klart at taksten burde kanskje vært høyere. Det er lett å si selvfølgelig, sier han.

– Dette er tross alt en liten familiebolig uten utviklingsmuligheter, fortsetter han.

Løvli mener dette likevel er et bevis på at det er for få familieboliger området, men han passer på å understreke at folk ikke kan forvente tilsvarende pris for sin bolig.

– Det har vært bygget en del familieboliger på Frysja, men det hjelper ikke for dem som vil bo på Disen. Det er kanskje boligmangel særlig av denne type boliger. Det er helt opplagt, sier Krogsveen-megleren.

Den tidligere eieren er like overrasket som megleren over den gode prisen. «De skjønner ikke hva som har skjedd», sier Løvli.

Krogsveen-megleren mener prisen også kan påvirkes av flaks.

– Det kan være kjempetilfeldig hvem som dukker opp på visning, sier han.

Les også: - Boligmarkedet har gått fra å være helt vilt til mer normalt

Klikk på bildet for å forstørre.

STOR STRØMREGNING: Krogsveen-megleren forteller at boligen fra begynnelen av 1900-tallet nok vil kreve litt ekstra oppvarming om vinteren. Foto: Krogsveen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag