NA24.no

(Foto: AP/Scanpix)

Gikk på dagen

Dette er tøffe tider i overvåkingsbransjen. Tirsdag morgen fikk øverste sjef i Cision sparken.

I en pressemelding fra konsernet heter det at utviklingen i tredje kvartal har vært «utilfredsstillende».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dermed stod svenske Niklas Flyborg plutselig uten jobb etter to år og åtte måneder i sjefsstolen for nyhetsovervåkerne i Cision.

- Hans Gieskes har blitt ansatt som CEO med umiddelbar virkning, skriver selskapet i meldingen uten å nevne Niklas Flyborgs avgang.

Hans Gieskes kommer fra Reed-Elsevier der han var direktør for LexisNexis Group med en omsetning på 1,3 milliarder USD.

Produksjonsproblemer
Det er manglende resultater og produksjonsproblemer hos Cision i Storbritannia, samt svakere amerikansk økonomi og tregere utvikling av overvåking av radio og TV som får skylden.

- Cisions underliggende EBIT, eksklusive omstruktureringskostnader, er estimert til cirka 20 svenske millioner kroner, skriver selskapet som er notert på Stockholmsbørsen.

Konsernet omsatte for nesten 1,9 milliarder svenske kroner i 2007. Litt svakere sammenlignet med 2006 hvor konsernet endte på litt over 1,9 milliarder svenske kroner. Men resultatet ble snudd fra et minus på nesten 700.000 svenske kroner i 2006 til et pluss på nesten 80.000 svenske kroner i 2007.

Magert i Norge
Den norske datterselskapet, Cision Norge, har sammenhengende siden 2002 tapt penger. Men markedslederen er ikke alene. NA24 Propaganda meldte I juli om magre tider i overvåkingsbransjen. Selv aktører med pluss har fått redusert overskuddet.

Og med dårlige tall blir konkurransen hardere. Nylig ble det kjent at Schibsted solgte halvparten av aksjene i Retriever Sverige til Bonnier.

- På dette området er det ikke Bonnier som er vår konkurrent. Det er Cision som er den store konkurrenten, sa Schibsteds Knut Falchenberg til Resume da.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere