NA24.no

Gikk på trynet

Sist oppdatert:
Børsoppturen visnet da nedturen rammet Europa.

Oslo Børs klarte ikke følge opp oppturen fra mandag. Det startet bra, men med svake resultater fra internasjonale selskaper bar det utfor i det norske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag endte hovedindeksen med en nedgang 1,07 prosent til 412,78 poeng.

Ute i Europa var situasjonen også dårlig. Mye skyldes dårlige utsikter fra selskaper som tilsynelatende innfrir.

Resultatsesong
Her hjemme la tre storvektere fram sine resultater. Norsk Hydro, Subsea 7 og cruiserederiet Royal Caribbean Cruises presenterte sine tall. Kostnadene forblir et problem for Hydro som ikke får fordel for de skyhøye aluminiumsprisene. I forrige uke varslet konsernsjef Eivind Reiten om økte kostnader og hadde forberedt markedet på hva som ville bli resultater. Hydro-aksjen ble sendt ned 0,79 prosent til 62,60 kroner

Situasjonen er langt bedre for oljeserviceselskapet Subsea 7. De nyter godt av høy oljepris, siden det øker investeringsvilje og evne for olje- og gasselskapene. Utsiktene forblir lyse for selskapene som leverer solide tall for andre kvartal. Aksjen steg 8,78 prosent til 117,75 kroner.

Royal Caribbean Cruises innfridde forventningene, men nedjusterte utsiktene. Selskapet kjemper mot en rekordhøy oljepris og har dermed nedjustert forventet resultat per aksje. Aksjen ble sendt opp 4,72 prosent til 122 kroner etter at oljeprisen falt markant.

Tele i kne
Telenor var selskapet som fikk unngjelde på børsen. Den norske telekjempen legger fram sine tall for første kvartal i morgen. Allerede tirsdag fikk investorene en forsmak. Vodafone som er et av verdens største teleselskaper skuffet stort med utsiktene til resten av året, selv om telegiganten kan vise til inntektsvekst i sitt første kvartal. Vodafone venter at resultatet vil havne i nedre ende av tidligere anslått skala, og markedet sendte aksjen ned over 13 prosent.

Telenors datterselskap i Malaysia, DiGi, kan vise til en flat utvikling i andre kvartal. Aksjekursen i Telenor falt 6,24 prosent til 85,60 kroner.

Situasjonen er langt bedre for oljeserviceselskapet Subsea 7. De nyter godt av høy oljepris, siden det øker investeringsvilje og evne for olje- og gasselskapene. Utsiktene forblir lyse for selskapene som leverer solide tall for andre kvartal. Aksjen steg 8,78 prosent til 117,75 kroner.

Oljeprisen holdt seg lenge over 133 dollar per fat, men etter at det kom meldinger om at den tropiske stormen «Dolly» går klar av Mexico-golfen falt kontraktene på nordsjøolje med levering i september 2,65 prosent til 129,1 dollar per fat. Det fikk også oljeselskapet StatoilHydro til å tre inn i negativt terreng. Aksjen falt 0,73 prosent til 162,30 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere