*Nettavisen* Økonomi.

Gilde godkjente fusjonen

Gilde Norsk Kjøtts årsmøte godkjente tirsdag planen om fusjon mellom Gilde og Prior.

25.04.06 17:01

Tidligere tirsdag godkjente også årsmøtet i Prior Norge BA fusjonsplanen.

- Det er betryggende å vite at vi har våre 30 000 eiere i ryggen gjennom det historiske vedtaket som er fattet i dag, sier styreleder Harald Mork i Gilde og Rune Haram i Prior.

Styrene i selskapene vedtok 11. januar i år å anbefale fusjonen og meldte dette til Konkurransetilsynet 12. januar. Konkurransetilsynet varslet i går at de vurderer å gripe inn mot fusjonen. Varselet er et normalt ledd i Konkurransetilsynets saksbehandling i fusjonssaker av denne størrelse og varselet var derfor ikke uventet, selv om Gilde og Prior har en annen vurdering enn tilsynet.

- Vi er overrasket over Konkurransetilsynets begrunnelse for det varslede inngrepet. Tilsynet bygger sitt varsel på at fusjonen svekker den potensielle framtidige konkurransen i fjørfemarkedet, ved at Gilde etter fusjonen ikke lenger ville kunne bli en mulig konkurrent til Prior i fjørfemarkedet, sier styreleder Harald Mork.

Gilde og Prior vil innen fristen den 16. mai gi et grundig tilsvar til Konkurransetilsynet innvendinger. Dersom tilsynet etter tilsvaret konkluderer med å gripe inn mot fusjonen, vil Gilde og Prior vurdere å påklage vedtaket til departementet.

- Fusjonen mellom Gilde og Prior er industrielt riktig og sikrer et sterkt, langsiktig nasjonalt eierskap som svar på økt internasjonalt eierskap. Fusjonen sikrer forbrukerne norsk kvalitetsmat til fornuftige priser og bidrar til utvikling, sysselsetting og bosetting i hele landet, sier Mork og Haram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag