NA24.no

Gir ansatte sykeregningen

Sist oppdatert:
Bedriftsforbundet krever at ansatte punger ut for deler av sykelønnsregningen.

Les NA24 på mobil

Bedriftsforbundet krever at ansatte må ta deler av utgiftene med det høye sykefraværet, og mener det må innføres karensdag og redusert betaling ved langtidsfravær.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette vil både føre til lavere fravær og en bedre fordeling av sykepengeutgiftene. Bedriftene betaler nok som det er, sier administrerende direktør i Bedriftsforbundet Tom Bolstad i en melding onsdag.

Bedriftsforbundet mener regjeringen trår feil når den skjermer ansatte fra å bidra til reduksjon av sykelønnsutgiftene.

- De som mener at dette er usosialt, kan ikke ha sett på hvordan resten av trygdesystemet er oppbygd. Ved alle andre trygdeytelser det egenandeler. Eksempelvis er maksimalutbetalingen ved arbeidsledighet 62, 5 prosent av lønn. At syke som ikke er på jobb skal ha full lønn, er feilslått politikk. Det må lønne seg å gå på jobb, sier Bolstad.

Bolstad peker på at regjeringens forslag om å øke arbeidsgivers sykelønnskostnader ytterligere vil ha begrensede virkninger på sykefraværet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere