Gir bibliotek 100 mill. dollar

Foto: (Scanpix)

En av verdens rikeste tømmer lommeboken for å fylle folkets hoder.

11.03.08 14:00

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En av grunnleggerne av det private eierfondet Blackstone Group, Stephen Schwarzman, donerer 100 millioner dollar, 510 millioner kroner etter dagens kurs, til det offentlige biblioteket i New York, ifølge The New York Sun.

NA24 - din næringslivsavis

Scwarzmans donasjon er den største av en rekke som totalt skal ende opp i et prosjekt på en milliard dollar, og det er den største gaven som noen gang har blitt gitt restriksjonsfritt av en person til en kulturell institusjon i New York.

Navngir bygningen
Som belønning for rausheten skal en av bygningene tilknyttet biblioteket bli døpt til Stephen A. Schwarzman Building.

- Dersom du ser på det siste århundre, hadde du personer som Andrew Carnegie som donerte store summer til folkets fordel. Jeg vet at det er hva Stephen har tenkt å gjøre, sier bibliotekets president Paul LeClerc, ifølge avisen.

Da Blackstone ble børsnotert i fjor fikk Schwarzman 677 millioner dollar i kontanter og en aksjepost i selskapet da priset til over åtte milliarder dollar.

- Gi bort alt dere eier
Andrew Carnegie er kjent som historiens nest rikeste og på et steingammelt lydklipp formaner han på sin skotske dialekt at alle rike må gi fra seg alle millionene før sin død.

Les mer her: - Gi bort alt dere eier

Selv var Carnegie en lidenskapelig filantrop som donerte bort mesteparten av formuen sin til biblioteker, skoler og universiteter, først og frems i USA, men også flere andre steder i verden. En av universitetene han grunnla er den samme som nå har mottat lydbåndet, derav navnet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.