Gå til sidens hovedinnhold

Gir blaffen i finanskrisen

Stikker hodet i sanden og ser ikke farene i privatøkonomien.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Til tross for en markant grad av bekymring over både personlig og kollektiv økonomi, velger en fjerdel av britene å la det stå til, viser ny forskning. Det melder det britiske nyhetsbyrået PA.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen utført av forskere ved University of Manchester, viser at 55 prosent av britene viser tegn til bekymring.

Seks klasser
Professor Geoff Beattie har undersøkt holdninger og adferd hos et representativt utvalg briter - om lag 2.000 personer, og har kommet frem til at en etter finansuroens fremtreden kan dele inn befolkningen i seks klasser.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Den mest vanlige kategorien, eller klassen, er ifølge undersøkelsen personer som er forsiktige og som søker de beste og sikreste måtene å sikre sparepengene sine på. Om lag to av fem briter havnet i denne kategorien.

Surferne
En snau tredjedel av befolkningen velger imidlertid bare å surfe på bølgen, uten et snev av bekymring. Dette er personer som ikke betaler sine egne regninger - enten fordi de er for rike til å bry seg, eller de i den andre enden av skalaen. Dette er personer som altså velger å gi blaffen, uansett hvor ille det kan gå.

Beattie klassifiserer også en gjeng som «strutser», eller personer som tenderer mot å stikke hodet i sanden under vanskelige tider. Åtte prosent av befolkningen tilhører denne gruppen.

Panikere og fornektere
Det er marginalt mer vanlig å være en struts enn en paniker eller en fornekter, som er personer som henholdsvis går helt over styr av de dystre meldingene og personer som fornekter at en har noe problem overhodet.

Minst vanlig er optimistene, eller personene som ser muligheter til å tjene noen pund på andres krise. Seks prosent av befolkningen tilhører denne klassen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley