NA24.no

Gir bort en halv mill.

Sist oppdatert:
Sammen med kona sørger Johan Fr. Odfjell for å støtte kvinner i Kambodsja. Pengene kommer fra deres egen hjelpeorganisasjon.

Den omstridte styrelederkandidaten i Statoil, Johan Fr. Odfjell, driver sin egen hjelpearbeidsstiftelse for barn og unge, sammen med kona Vibeke Aase.

I fjor ga stiftelsen en halv million kroner til trengende.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Vibeke Aase og Johan Fredrik Odfjells allmennyttige stiftelse ble etablert i oktober 2000 med halvannen millioner kroner i kapital. Stiftelsen har som formål å støtte sosiale mål.

- Dette er en stiftelse som vi har bygget opp gjennom flere år. Før ga min kone og jeg penger privat til trengende, men nå gir vi mest gjennom stiftelsen, sier Johan Fr. Odfjell til NA24.

Domstein og Fjord
Ved inngangen til fjoråret hadde stiftelsen en egenkapital på åtte millioner kroner som da var fordelt på Domstein-obligasjoner og tre millioner i Fjord. Den økte til hele 11,2 millioner ved utgangen av året.

- Stiftelsen hadde en post i Fjord Seafood. Den solgte vi med pen gevinst for stiftelsen, sier Odfjell.

Totalt har stiftelsen hatt 10,6 millioner kroner i driftsinntekter gjennom pene gevinster i aksjemarkedet. Driftsresultatet i fjor ble på 3,2 millioner kroner. Stiftelsen er gjeldsfri.

- Hovedpoenget er å bygge opp kapital som en muskel for å gi mer til trengende, sier Odfjell til NA24.

Stiftelsen eier 90 prosent av selskapet Space AS, Odfjells investeringsselskap, som tjente godt på spekulasjon i Opticom-aksjen samtidig som Orkla, som han da var styreleder i, var i ferd med å raide selskapet.

Straffbart å gi til Høyre
Stiftelsen gir penger til barn og unge i Norge og andre steder i verden. Den gir gjennom hjelpeorganisasjoner. Den gir ikke penger til politisk virksomhet.

- Vi har ikke gitt penger til Bergen Høyre. Det ville vært straffbart for stiftelsen. Visjonen er å løpende gi penger til mange formål som har med barn og unge i hele verden, sier Odfjell.

Odfjell er også innstilt som styreleder i Statoil, og blir etter alle solemerker valgt av bedriftsforsamlingen den 14. juni. Han overtar stolen etter Jannik Lindbæk.

Her er noen av selskapene Johan Fr. Odfjell er innvolvert i:

Orkla ASA

Avtroppende styreleder

Umoe AS

Styreleder

Space AS

Daglig leder, varamedlem

Vinki AS

Varamedlem

As Den Nationale Scene

Styremedlem

J. Martens AS

Styreleder

Samfunns- og Næringslivsforskning AS

Styremedlem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere