*Nettavisen* Økonomi.

Gir fra seg ansvaret for gullpensjonistene

Stortinget sender ballen videre til Statens Pensjonskasse.

14.01.09 14:41

- Pensjonsstyret vil overføre forvaltningsansvaret til Statens Pensjonskasse, sier lederen av Stortingets pensjonsstyre, Sigvald Oppebøen Hansen, i en pressemelding onsdag ettermiddag, skriver Nettavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Oppebøen Hansen sier til avisen at de trar kritikken om manglende tilsyn og kontroll på alvor, og at det opplagt at de som valgte politikere ikke har den kompetansen som Statens Pensjonskasse har.

Avgjørelsen kommer etter at rapporten fra ekspertutvalget i forrige uke konkluderte med at seks tidligere stortingsrepresentanter har fått utbetalt for mye pensjon. De seks er: Gro Harlem Brundtland, Kjell Magne Bondevik, Magnus Stangeland, Anders Talleraas, Thor-Eirik Gulbrandsen og Tore Austad.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oppebøen Hansen går dermed inn for å endre loven på ett vesentlig punkt, nemlig å oveføre forvaltningsansvaret til Statens Pensjonskasse.

- Ikke minst av hensyn til dem som er omfattet av Stortingets pensjonsordning, er det viktig at deres saker får en grundig behandling av et uavhengig organ med høy kompetanse på området, presiserer Oppebøen Hansen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Annonsebilag