*Nettavisen* Økonomi.

Gir julegaver til over 100.000 kroner

Denne ringen koster like mye som en luksusbil.

16.07.15 10:46
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=PlRQe7Zx3jWcB8SNn3RtMinhwCokN441prqd_zuy2QMSAb2XxxYb_7FrinHHWQnZ_VG5CurMWo6ziOrYOBQxPN_8VLin5LleUTgoz8burynmHqTpUtGqB6hGKD6I2DXh0PNOiyg3BD4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nå flagrer tusenlappene igjen, og blant rike nordmenn er det ellevill luksus som havner under juletreet.

– Våre priser starter fra rundt 6-7000 kroner, og så er prisen ubegrenset oppadgående for hva kunden ønsker og hva lommeboken takler, sier Conrad Langaard jr. i Langaard Juvelér til Nettavisen.

Les også: Flere tusen støtter Frodes Elkjøp-utbrudd

Den eksklusive smykkeforretningen har nok å gjøre, men Langaard jr. viser mer enn gjerne hva som er «vanlige» julegaver.

– Det kommer til å være noen lekre diamantringer. Jeg vet at det vil ligge en spektakulær rubinring der ute som ble kjøpt i høst. Prisen kan jeg ikke snakke om, men at den er i 100.000-kronersklassen kan jeg si, fortsetter Laangaard jr.

Koster like mye som en leilighet

Smykkeforretningen har også julegaver som koster like mye som en leilighet. Langaard plukker fram en ring med en Paraiba turmalin, en sjelden edelsten.

– Det er noe av det mest spesielle som finnes i fargestensverden. Den har samme priser rubin, smaragd og safir. Dette en sten av ypperste kvalitet, sier han.

– Den som får denne ringen er en meget heldig person, fortsetter han.

Prisen på ringen er 750.000 kroner.

Se video av ringen øverst i saken!

Ringen står i sterk kontrast til familiefaren som gikk hardt ut mot Elkjøp. Han så rødt etter at kampanjeavis foreslo en datamaskin til 9000 kroner som julegave.

– Jeg tenker slik at folk må bruke de pengene de føler at de har råd til å bruke. Noen har bedre råd enn andre. Det må man ha forståelse for, sier Conrad Langaard.

Mange vil ha luksusklokke

Hos en av landets fremste urmakere er det sveitsiske klokker som står øverst på ønskelisten til kundene.

– Rolex starter på rundt 35.000 kroner, og kan strekke seg opp mot mange hundretusener – og over én million hvis man skulle ønske det, sier Camilla Blom Aarnes hos Urmaker Bjerke til Nettavisen.

– Det ligger nok mange Rolex-er under treet i år, fortsetter hun.

Hva synes du om julegaver i 100.000-kronersklassen? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag