NA24.no

Gir Magazinet-redaktør skylden

Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg mener Magazinets redaktør Vebjørn Selbekk må ta noe av skylden for at den norske ambassaden ble brent ned i Damaskus.

Jens Stoltenberg sier til VG at han mener Magazinets redaktør Vebjørn Selbekk har bidratt til brenningen av norske og danske ambassader i Syria og Libanon. Stoltenberg gir tydelig uttrykk for at han mener redaktøren har bidratt til noe som er svært alvorlig for Norge.

Første gang
- Så vidt vi vet, har det ikke skjedd før at en norsk ambassade er angrepet på denne måten. Vi fordømmer brenningen av den norske ambassaden på et sterkeste, sier Stoltenberg.

Videre sier han at ytringsfriheten er en rett, men ikke en plikt.

- Vi er naboer, verden er blitt mye mindre, ting som man før tenkte at ikke ble lagt merke til, blir lagt merke til i løpet av sekunder på nettet, sier Stoltenberg. Han maner redaktører til å ta ansvar.

Sten til byrden
Vebjørn Selbekk stiller seg uforstående til Stoltenbergs uttalelser.

- Jeg har fått 35 drapstrusler, og jeg blir avbildet skutt på nettet. Så skal også den norske statsministeren legge skylden for ambassadebrenningen på meg. Det er å legge sten til byrden, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere