NA24.no

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Gir millioner til de fattige

Sist oppdatert:
Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen forsøker å leve opp til tittelen sin.

GRATIS OPPSETT: Følg statsbudsjettet på mobil

Sammen med statsbudsjettet legger regjeringen fram to handlingsplaner, en for inkludering og integrering av innvandrebefolkningen og en plan mot fattigdom. Summen av planene utgjør vel en milliard kroner på budsjettet. Til styrking av innsatsen mot fattigdom foreslår regjeringen en sum på 710 millioner kroner.

Tiltakene skal styrke tilknytning til arbeidslivet for dem som står utenfor, heter det i budsjettforslaget. De statlige retningslinjene for utmåling av stønad til livsopphold økes med fem prosent ut over ordinær prisjustering.

- Målet med handlingsplanen er å sikre inkludering og deltakelse for utsatte barn og unge og bedre levekårene for de vanskeligst stilte, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Les også: Alt om statsbudsjettet

Innvandrere
- Regjeringen vil hindre at det utvikler seg et klassedelt samfunn der innvandrere har dårligere levevilkår enn befolkningen for øvrig, sier Hanssen.

Derfor foreslås det å bevilge 400 millioner kroner fordelt på en rekke tiltak som skal gjøre det mulig for innvandrere å bidra raskere med sine ressurser til samfunnet. Tiltakene skal også legge til rette for at innvandrere og etterkommere får like muligheter som andre i samfunnet.

Dyr pensjonsreform
Regjeringen foreslår at det bevilges hele 1,38 milliarder kroner til NAV-reformen og IKT-løsninger får å håndtere pensjonssystemet fra 2010. 100 millioner kroner er lagt inn for å kompensere for kommunenes økte utgifter tilknyttet reformen.

Når det gjelder den omdiskuterte sykelønnsordningen foreslår regjeringen et medfinansieringsannsvar for arbeidsgiverne på 20 prosent i de første seks månedene av sykepengeperioden, og deretter 10 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere