*Nettavisen* Økonomi.

Gir Murud hele skylda

Foto: (TV 2)

Werner Ockernahl (69), en av håndverkerne som er siktet etter svindelsaken i Oslo, legger all skyld på Frank Murud.

01.10.06 10:50

Etter tre uker i varetekt slapp Ockernahl ut av fengsel torsdag. Fortsatt er han siktet for medvirkning til å svindle Undervisningsbygg for 90 millioner kroner.

Han benekter derimot enhver skyld.

- Nå er jeg en fri mann, men jeg er veldig nedfor. Arrestasjonen er det verste jeg har opplevd, sier 69-åringen til Aftenposten.

Fire uker har gått siden politiet møtte opp på arbeidsplassen hans og arresterte ham. Han hevder at han ikke forsto noen ting da han fikk høre at det manglet momsinnbetalinger for 15 millioner kroner fra firmaet Ockerbygg.

Den tidligere eiendomssjefen Frank Murud hadde brukt Ockerbygg for å sende fakturaer til arbeidsgiveren, et firma som ifølge Ockernahl «har sovet» siden han fikk fast jobb.

- Han laget egne fakturaer. Jeg har aldri sett dem før politiet viste meg hvordan de ser ut. Navnet mitt sti nederst, forteller 69-åringen til avisen.

Da politiet ba om å få de hans underskrift, skal de ifølge Ockernahl ha sagt at de lett så at underskriften på fakturaen var falsk. Han sier han ønsker å la seg intervjue for å få fram sin versjon av saken.

Ockernahl har kjent Murud siden 70-tallet. Og er hyttenabo med ham på Hvaler. Ifølge Ockernahl koster Muruds gardiner like mye som hele Ockernahls hytte tilsammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag