Gir nølerne bedre tid

Foto: JUSTIN SULLIVAN (Scanpix)

Cisco forlenger akseptfristen i Tandberg.

09.11.09 18:41

Den amerikanske IT-kjempen Cisco har valgt å forlenge tilbudsfristen knytte til budet på videokonferanseselskapet Tandberg. Opprinnelig gikk ut tilbudet ut etter at børsen stengte mandag, men Cisco har valgt å forlenge tilbudsperioden frem til 18. november klokken 17.30.

NA24 – din næringslivsavis

De siste dagene har det kommet frem at flere av de største aksjonærene ikke kommer til å akseptere budet fra Cisco. Tidligere er det også blitt kjent at 21 aksjonærer som representerer 24 prosent av alle aksjene i Tandberg ikke vil slå til på tilbudet fra den amerikanske kjempen.

Les også: Presser på for høyere bud og Sier nei til Tandberg-bud

Ikke fornøyd med budet
Felles for de alle er at de mener at budet på 153 kroner ikke er godt nok. Prisen Cisco er villig til å betale priser Tandberg til 17,2 milliarder kroner og inneholder en premie på 11 prosent. Cisco på sin side har gitt antydet er budet er høyt nok. Målt i dollar har budet blitt dyrere for Cisco etter at den amerikanske valutaen har svekket seg.

Les mer: Cisco om Tandberg-rykter

Flere minoritetsaksjonærer har flagget at de ikke er fornøyd med budet. Rett før helgen var Panta Capital og Scott & Associates med klar beskjed om at de ikke synes at prisen er godt nok.

– En akseptabel budpris vil være minst 170 kroner per aksje, sa Panta Capital Advisors administrerende direktør Peter Germonpre til Dow Jones Newswires i forrige uke.

Les mer: – Budet er for lavt

Henter én mrd.
Cisco er villig til å betale hele beløpet i kontanter, men har tatt forbeholdet om at de mottar aksepter fra 90 prosent av alle aksjene. Hvis eierandelen til aksjonærene som har varslet at de ikke vil akseptere budet fra den amerikanske kjempen summeres opp ser det ut til at Cisco ikke vil oppnå dette kravet.

Cisco opplyser mandag at vil i markedet for å hente kapital. Ifølge Dow Jones Newswire vil de tilby en tredelt obligasjonspakke på én milliard dollar. Midlene skal benyttes til generelle selskaps formål.

I forkant av at budet på Tandberg ble kjent i markedet steg aksjekursen markant. Det fikk Oslo Børs til å se nærmere på transaksjonene, og etter hvert sendte de handlene over til Kredittilsynet som nå behandler saken.

Les mer: Sender Tandberg-handel til Kredittilsynet og Børsen sjekker Tandberg-handel

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.