*Nettavisen* Økonomi.

Gir opp 1-krones billetter

Norwegian Air Shuttle, Bjørn Kjos Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Norwegian har oppdaget mer sabotasje.

21.01.10 10:44

NA24 har tidligere skrevet om den meget spesielle situasjonen Norwegian har kommet opp i i det danske markedet. En rekke medarbeidere i flyselskapet Cimber har kjøpt billetter med falske navn, for å sabotere Norwegians salgskampanje på billigbilletter.

Les her: Norwegian rundlurt av danske, og her: Kan få sparken etter skitten billettkrig

Stopper kampanje
Nå har Norwegian oppdaget at de igjen er utsatt for sabotasje.

- Det har kommet nyt falske billettkjøp, noe som hindrer at de billige billettene går til reelle passasjerer. Vi har ingen grunn til å tro at det er Cimber-medarbeidere som står bak denne gang, men det er dypt frustrerende, at de billige reisene blir blokkert for reelle passasjerer, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Business.dk.

De nye falske kjøpene selskapet oppdaget onsdag, gjør at Norwegian stopper sin kampanje på billetter til kun én krone på strekningen København og Karup.

- Nå blir vi nødt til å stoppe de falske billettkjøpene, selv om det dessverre betyr at mange danske flypassasjerer ikke får muligheten til å kjøpe reiser til 1 krone. Vi må droppe å forlenge kampanjen og det beklager vi veldig, sier Skånvik til Business.dk.

Dronningen møtte ikke opp
Da Norwegian først lanserte flybillettene til kun én krone, utenom avgifter, ble de hurtig revet vekk. Men, de endte ikke til hvem som helst. Det var nemlig den danske konkurrenten Cimber Sterling som hadde kjøpt mange av billettene. Norwegian ante uråd da det første flyet var klart til avgang uten at det omtrent var passasjerer ombord,

Navnene som har blitt oppgitt skal ha vært av typen «Ms Bjørn Kjos», «Mr Anders And», «dronning Margrethe» og «Austin Powers». I tillegg fant Norwegian ut at de navn som sto oppført som eier av kredittkortene billettene ble betalt med var personer i Cimber Sterlings administrasjon og ledelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag