NA24.no

Gir råd om eks-arbeidsgiver

Sist oppdatert:
Grønland skal velge mellom Hydro og Alcoa. Tre tidligere Hydro-topper skal gi dem svaret.

Tre pensjonerte Hydro-topper skal gi den grønlandske regjeringen råd om hvem som skal få bygge aluminiumsverk på øya, Hydro eller Alcoa.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har ingen kommentar til dette. Vi er bare tre gamle kolleger som jobber sammen, sier Christian Endsjø til Dagens Næringsliv.

Nylig etablerte han og to andre tidligere Hydro-direktører, Dag Flaa og Jostein Flo, selskapet International Aluminium Advisers. Nå har de fått en avtale et selskapet eid av grønlandske myndigheter, som skal ta beslutningen om hvem som får bygge ut et nytt aluminiumsverk på øya.

Inkludert kraftverket er det snakk om investeringer på rundt 16 milliarder kroner, skriver DN. Ifølge en avtale de tre har med grønlandske myndigheter skal de gi råd og vurderinger i forbindelse med prosessen.

- Jeg kan ikke kommentere avtalen med IAA. Vi er på nåværende tidspunkt ikke interessert i at det blir kjent at vi har inngått denne avtalen. Du må ikke skrive noe om denne avtalen før om noen uker, sier Flemming Drechsel, administrerende direktør i Greenland Developers til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere