*Nettavisen* Økonomi.

Gir russisk milliardær sparken

Foto: (Scanpix)

Advokatkontor tør ikke lenger ha noe å gjøre med Vladimir Nekrasov.

28.01.08 23:23

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Et av Danmarks største advokatkontor Plesner skulle hjelpe den russiske milliardæren Vladimir Nekrasov med å finne 90 millioner kroner. Det vil de imidlertid ikke lenger, ifølge epn.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Med øyeblikkelig virkning skal advokatfirmaet ha sagt opp samarbeidet de hadde med milliardæren og hans parfymegigant Arbat Prestige.

Kobles til versting
Nekrasov beskylder to forretningsmenn med russisk bakgrunn og base i København for å ha stukket av med over 90 millioner danske kroner. Arbat Prestige skal ha jobbet med Plesner i denne saken, ifølge avisen.

Men forrige uke ble milliardæren varetektsfengslet med ukraineren Semjon Mogilevitj på mistanke om skattesnyteri. Russiske medier spekulerer i om Nekrasov egentlig er en stråmann for Mogilevitj.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han er en av de øverste lederne i den russiske mafiaen og en av verdens mest ettersøkte gangstere. Han skal ha alt fra mord og svindel til smugling på samvittigheten.

Arrestert av 50 spesialstyrker
- Etter oppdrag fra det danske selskapets moderselskap har vi i en periode representert det danske selskapet i dets samarbeid med danske myndigheter for å sikre selskapets og eiernes interesser. Vi representerer imidlertid ikke selskapet lengre, sier styreleder i advokatkontoret Poul Flemming Hansen, i en kommentar.

Danske Jyllands-Posten skal erfare at samarbeidet ble oppsagt mot slutten av forrige uke. Det var etter at Nekrasov og Mogilevitj ble arrestert av 50 spesialtrente politifolk i Moskva.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag