Gir to millioner til en nordmann

Odd Reitan gründer av REMA 1000

Odd Reitan gründer av REMA 1000 Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Ønsker du å bli millionær, da må du smiske med disse seks personene.

11.03.12 08:45

Colonialmajor Odd Reitan vil gi bort to millioner kroner til en nordmann. Han vil kåre årets Ladejarl.

- Vi er stolte av å ha satt sammen så mange kompetente mennesker med sansen for verdibasert arbeid. Flere kunne sikkert vært nominerte selv også. Jeg er trygg på at dette er de aller beste til å velge ut kandidatene, og til slutt den som fortjener to millioner kroner, sier Colonialmajor Odd Reitan.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Årets Ladejarl deles ut av Odd Reitan hvert år på Lade Gård i Trondheim. Det er Reitangruppen, som kontrolleres av Odd Reitan og hans to sønner, som finansierer prisen.

- Må ha utvist mot

Det er ikke alle som kan vinne prisen. Du må være en person som i særlig grad har utmerket deg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid.

«Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker. Vedkommende har blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar. Prisen er en æresbevisning og en belønning for å ha fulgt sine drømmer og oppnådd resultater», skriver Reitan i en melding.

Vil du vinne millionene, må du smiske med følgende personer, i tillegg til colonialmajoren selv. Cecilie Staude, Gunnar Flikke, Marit Breivik, Andres Diaz og Kristin Clemet.

Odd Reitan har vært Kjøpmann hele sitt voksne liv. Han har utdannelse fra Norsk Kjøpmannsinstitutt som nå er en del av BI-systemet. Etter eksamen åpnet han sin første forretning i 1972. I 2011 ble Reitan kåret til Norges største vekstskaper.

Årets Ladejarl jury Foto: Lasse Berre

60 milliarder i sitt 60. år

I 2011 passerte Reitangruppen 60 milliarder kroner i omsetning.

- Jeg sa jo at jeg ønsket å passere 60 milliarder i mitt 60. år, så det er klart jeg er kjempefornøyd med dette. Vi vokser og vi leverer, og det er så mange flinke folk hos oss at jeg blir litt rørt. Dette viser at verdibasert ledelse virker. Vi har fokus på at våre folk skal føle seg verdifulle og ta gode avgjørelser, sa colonialmajoren tidligere i år.

Odd Reitan er Colonialmajor, og leder Reitangruppen. Han er administrerende direktør og styreleder for morselskapet Reitangruppen AS, samt styreformann for alle forretningsområdene i selskapet.

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Servicehandel, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Servicehandel har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.