*Nettavisen* Økonomi.

Giske: - Telenor-ledelsen ville helst være i fred

Trond Giske hilser på daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under en konferanse i 2013.

Trond Giske hilser på daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under en konferanse i 2013. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Det var en holdning på toppen av Telenor at man ikke så gjerne delte ting med eier, sier tidligere næringsminister Trond Giske (Ap) til Dagens Næringsliv.

11.11.15 07:38

Trond Giske var næringsminister fra 2009 til 2013 og forvaltet da statens eieransvar overfor Telenor. Han opplevde at ledelsen i selskapet, som nå må svare for seg om hva de visste om korrupsjonssaken i Vimpelcom, utmerket seg «særlig negativt» når det gjaldt å dele informasjon.

- Det virket som om man var så stor og vellykket, og at regjeringer og næringsministere kom og gikk, og at det ikke var så farlig. De ville helst være i fred, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Informasjonssjef i Telenor, Glenn Mandelid, svarer slik på kritikken: «Telenor er opptatt av en tett og god dialog med vår største eier. Det er beklagelig at Giske i sin tid ikke opplevde det slik.» Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier at han stiller seg bak denne uttalelsen.

Tidligere styreleder i Telenor, Harald Norvik, avviser kritikken fra Giske, og sier de hadde en god dialog med departementet som eier. Nordvik og Giske var i en offentlig konflikt i 2012 i forbindelse med Telenors salg av TV 2, som endte med at Nordvik måtte gå av som styreleder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.