NA24.no

Trond Giske hilser på daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under en konferanse i 2013.
Trond Giske hilser på daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas under en konferanse i 2013. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Giske: - Telenor-ledelsen ville helst være i fred

Sist oppdatert:
- Det var en holdning på toppen av Telenor at man ikke så gjerne delte ting med eier, sier tidligere næringsminister Trond Giske (Ap) til Dagens Næringsliv.

Trond Giske var næringsminister fra 2009 til 2013 og forvaltet da statens eieransvar overfor Telenor. Han opplevde at ledelsen i selskapet, som nå må svare for seg om hva de visste om korrupsjonssaken i Vimpelcom, utmerket seg «særlig negativt» når det gjaldt å dele informasjon.

- Det virket som om man var så stor og vellykket, og at regjeringer og næringsministere kom og gikk, og at det ikke var så farlig. De ville helst være i fred, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Informasjonssjef i Telenor, Glenn Mandelid, svarer slik på kritikken: «Telenor er opptatt av en tett og god dialog med vår største eier. Det er beklagelig at Giske i sin tid ikke opplevde det slik.» Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier at han stiller seg bak denne uttalelsen.

Tidligere styreleder i Telenor, Harald Norvik, avviser kritikken fra Giske, og sier de hadde en god dialog med departementet som eier. Nordvik og Giske var i en offentlig konflikt i 2012 i forbindelse med Telenors salg av TV 2, som endte med at Nordvik måtte gå av som styreleder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere