NA24.no

Giske åpner for pantlotteri

Når spilleautomatmillionene forsvinner, åpner kulturminister Trond Giske for Olav Thons planer om å starte flaskepantlotteri i Norge.

Thon vil sammen med Røde Kors at flaskepantere skal kunne velge mellom penger eller lodd der de kan vinne inntil 3,5 millioner kroner.

Kulturdepartementet har under Valgerd Svarstad Hauglands ledelse tidligere sagt nei til Thons planer, og begrunnet avslaget med at flaskepant kan føre til spillegalskap. Men Giske tror ikke noe på en slik sammenheng. Han vil ikke ta ansvar for Svarstad Hauglands beslutning, skriver Dagbladet.

- Jeg klarer ikke å forestille meg at folk kan gå amok foran flaskeautomatene. Dette var holdningen til den forrige regjeringen og uttrykker ikke holdningene til dem som styrer landet i dag. Vi har flere ganger hatt møte med Røde Kors om saken og har en svært god dialog. Dette virker veldig interessant og gjør at organisasjonen kan få flere bein å stå på, noe som er regjeringens målsetting, sier Giske. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere