NA24.no

Foto: Scanpix

Giske får mer å rutte med

Sist oppdatert:
Kultur er budsjettvinneren. Øker budsjettet med 9,3 prosent.

Regjeringen øker bevilgningen til kultur med 812,0 millioner kroner.

Over Kultur- og kirkedepartementets budsjett økes bevilgningen med 736,3 millioner kroner til oppfølging av Kulturløftet. I tillegg kommer 40,0 millioner kroner til kulturskolesatsing under Kunnskapsdepartementet, 25,0 millioner kroner til prosjektering av nytt bygg til Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design under Fornyings- og administrasjonsdepartementet og en økning i bevilgningen til kultur-, norgesfremme- og informasjonsformål under Utenriksdepartementets budsjett på 10,7 millioner kroner, skriver departementet i en pressemelding.

- Med årets budsjett er regjeringen godt i gang med Kulturløftet 2 som danner grunnlaget for kulturpolitikken i perioden 2010-2014, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Giskes departement får 9,3 milliarder kroner.

Av områdene som får størst økning på årets budsjett er musikk med en økt støtte på 91 millioner kroner, teater med 88 millioner kroner, museene som får økt støtten med 63 millioner kroner, bibliotek/språk/kultur med 58 millioner kroner og film med 51 millioner kroner.

Også opera, arkitektur og dans er blant områdene som får økt støtten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere