NA24.no

Giske fisker Cermaq-aksjer

Foto: Kyrre Lien (NTB/Scanpix)
Nå starter budrunden.

Nærings- og handelsdepartementet (NHD) iverksetter nå en prosess for mulig kjøp av aksjer i Cermaq. Samtlige aksjonærer inviteres til å melde inn eventuelle salgstilbud, til Handelsbanken Capital Markets, som departementet har engasjert som megler.

Næringsminister Trond Giske har fremmet en proposisjon til Stortinget om blant annet fullmakt til å øke sin eierandel i Cermaq til 65 prosent. NHD inviterer torsdag på denne bakgrunn aksjonærer i Cermaq til å gi bud for salg av hele eller deler av sin beholdning.

Tilbudet vil bli gjennomført som en «reverse dutch auction», der auksjonsholder mottar tilbud om salg av aksjer på forskjellige prisnivåer. Auksjonen starter klokken 09.00 og holdes åpen til mandag 24. juni kl. 16.30 norsk tid med mindre melding om forlengelse blir gitt.

NHD tar i denne auksjonen sikte på å kjøpe inntil 10,75 millioner aksjer i Cermaq, tilsvarende ca. 11,6 prosent av totalt antall utstående aksjer i selskapet. Antallet aksjer som skal kjøpes kan økes til 19,8 millioner aksjer, tilsvarende ca 21,6 prosent av totalt utestående aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere