NA24.no

Giske forsvarer Telenor-sjefens millionlønn

Næringsminister Trond Giske ønsker at norske tankskip skal får lov til å bevæpne seg.
Næringsminister Trond Giske ønsker at norske tankskip skal får lov til å bevæpne seg. Foto: Henrik Kreilisheim (Henrik Kreilisheim)
Sist oppdatert:
Fullt lovlig, mener næringsministeren.

Forrige uke ble det kjent at Baksaas tjente over 18 millioner kroner i fjor, derav 10,1 millioner som ble tatt ut i aksjeopsjoner.

Avtalen til Baksaas sørger for at han kan firedoble verdien av aksjene han har blitt tildelt.

Mange reagerer på superlønnen, særlig i etterkant av mobilskandalen i pinsehelgen. Trond Giske forsvarer imidlertid avtalen.

- Så lenge det er under 50 prosent av variabel lønn, så er det innenfor vårt regelverk, sier Giske til VG.

Les også:Telenor-sjefen tok ut 18 millioner i lønn

Giskes departement eier halvparten av aksjene i Telenor. I vår vedtok de nye regler for å stramme inn topplederlønninger, men disse gjelder ikke såkalte aksjeprogrammer.

- Dette er penger som har fått utbetalt i lønn og som ligger i hans ordinære fastlønn som han betaler skatt av - men som er pliktig til å sette i aksjer. Hensikten er å være knyttet til en belønningsordning dersom aksjekursen går opp. Men den skiller seg fra en opsjonsordning fordi han kan tape penger dersom kursen går ned, sier Giske.

Kommentar:Dobbeltmoral om Baksaas-lønn

Giske vil ikke mene noe om lønnsnivået til Baksaas, og sier det er opp til styret i Telenor å vurdere dette.

Flere rødgrønne politikere, derav Hallgeir Langeland (SV), Terje Aasland (Ap) og Knut Arild Hareide (KrF) mener Baksaas’ lønn ikke kan aksepteres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere