NA24.no

Giske høster ny kritikk

Foto: Carina Charlotte Carlsen (Mediehuset Nettavisen)
For ny styreutnevnelse.

Næringsdepartementet kommer tirsdag høyst sannsynlig til å bytte ut styreleder Knut M. Ore i det statlige selskapet Kings Bay med tidligere Ap-nestleder Hill-Marta Solberg.

Det skjer etter at Ore kun har vært leder i ett av de to årene han er utnevnt for, og på et tidspunkt der det ikke er valg på nytt styre, melder NRK.

Kanalen har snakket med alle de andre styremedlemmene, og ingen av dem forstår hvorfor Næringsdepartementet vil bytte ut styrelederen under tirsdagens generalforsamling.

- Lyn fra klar himmel
- Jeg ble ganske forundret over at dette skjer midt i en toårsperiode. Han ble oppnevnt for ett år siden, så det kom overraskende på at dette skjer etter ett år. Det kom som lyn fra klar himmel, sier styrenestleder Pål Prestrud.

Næringsminister Trond Giske har ikke ønsket å kommentere saken., men i en epost til NRK skriver departementet følgende: «Valgene til styrene finner vanligvis sted for en periode på to år, i samsvar med aksjelovens hovedregel. Departementet foretar en løpende vurdering av styrets arbeid, kompetanse og utfordringer, og utskiftninger utenom perioden vil derfor forekomme.»

Måtte svare i Stortinget
Giske måtte i februar møte i Stortinget for å svare på påstander om at han «presset» og «truet» sine egne inn i styrene i statlige selskaper. Spesielt gjaldt dette partifellen og vennen Tore O. Sandviks inntreden i Telenors styre. Giske sto fast på at han ikke hadde gjort noe galt.

Selskapet Kings Bay er heleid av staten gjennom Næringsdepartementet. Det ble opprettet for snart 100 år siden for å ta hånd om gruvedriften i Kongsfjorden på Svalbard. I dag driver selskapet Ny-Ålesund, der det blant annet drives mye forskning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere