NA24.no

Giske krever svar fra Telenor

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas må redegjøre for selskapets samfunnsansvar i Sentral-Asia.

Næringsminister Trond Giske har bedt Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas redegjøre for selskapets samfunnsansvar i forbindelse med Vimpelcom-satsingene i Sentral-Asia, skriver Dagens Næringsliv (DN) onsdag ifølge dagensit.no.

Staten eier 54 prosent av aksjene i Telenor, mens Telenor eier rundt 35 prosent av aksjene og har nærmere 43 prosent av stemmene i Vimpelcom.

Opposisjonspolitikere og menneskerettighetsaktivister i regionen mener mobilsamtaler blir overvåket og brukt til å bevare de autoritære regimenes makt.

Giske varsler i et brev at han kommer til å følge opp Telenors videre håndtering av Vimpelcom-eierskapet. I en besvarelse på skriftlige spørsmål om Telenor fra Frps Harald T. Nesvik henviser Giske til Telenors styre for ytterligere svar.

«Den konkrete håndteringen av de påstandene som er fremsatt knyttet til Vimpelcom og Telenors investering i selskapet, er problemstillinger som ligger til selskapene å svare nærmere for», skriver Giske.

Telenor opplyser i en epost til DN at orienteringen ble gitt av konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i et møte med Nærings- og handelsdepartementet mandag i forrige uke.

Også Telenors styreleder Svein Aaser har bedt Telenor-administrasjonen om en redegjørelse. Denne vil bli gitt på neste formelle styremøte, opplyser Telenor overfor DN ifølge dagensit.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere