Giske lover bred kirkedebatt

Foto: Berit Almendingen

Kirke- og kulturminister Trond Giske (Ap) lover at de rødgrønne ikke skal overkjøre de andre partiene i statskirkedebatten.

31.01.06 12:01

Giske lovet på en pressekonferanse i dag et ryddig løp videre når det gjelder debatten om statskirkens videre skjebne. De rødgrønne partiene er selv splittet i synet på hvilke løsninger som er de beste. I dag la Gjønnes-utvalget fram sin innstilling.

- Det er utelukket at denne konklusjonen vil bli trukket kun av de rødgrønne. En eventuell endring vil kreve grunnlovsendring som krever to tredjedels flertall uansett. Det er dessuten forskjellige meninger i alle partiene, sa Giske på pressekonferansen.

Giske er skeptisk til at folkeavstemming. Han tviler på at det er den rette måten å avgjøre statskirkens videre skjebne og peker på tre grunner:

- For det første er jeg generelt sett skeptisk til folkeavstemninger. For det andre rører dette spørsmålet ved grunnleggende minoritetsrettigheter. For det tredje er folkeavstemninger dårlig egnet til å skape samlede løsninger, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.