*Nettavisen* Økonomi.

Giske til Stortinget på torsdag

Foto: Nina Schage (NA24)

Da skal næringsministeren gi sin versjon av feiden med Telenor og salget av TV 2.

16.01.12 14:41

Næringsminister Trond Giske (Ap) vil førstkommende torsdag komme til Stortinget for å gi sin versjon av feiden med Telenor og salget av TV 2.

- Giske har selv bedt om å få komme til Stortinget. Redegjørelsen vil mest sannsynlig finne sted på torsdag, sier Stortingets første visepresident Øyvind Korsberg (Frp) til NTB.

- Utsatt for utilbørlig press

Opposisjonspartiene har avkrevd svar fra Giske om håndteringen av TV 2-salget og kontakten med Telenors styreleder Harald Norvik. Norvik sa på en pressekonferanse fredag at han var blitt utsatt for utilbørlig press fra næringsministeren.

Det er ventet at Giskes redegjørelse vil innlede torsdagens stortingsmøte, og at den vil bli fulgt med en kommentarrunde fra de ulike partiene. Dersom Stortinget ikke slår seg til ro med Giskes svar, kan redegjørelsen bli gjenstand for komitébehandling.

I så fall er det Stortingets presidentskap som vil avgjøre om saken havner i næringskomiteen eller kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Norvik feiltolker eierskapspolitikken

Lederen av Stortingets næringskomité mener Telenors styreleder Harald Norvik tolker statens eierskapspolitikk annerledes enn den rødgrønne regjeringen.

- Han tolker prinsippene for det statlige eierskapet i en helt annen retning enn regjeringen og stortingsflertallet gjør. Det virker som om styrelederen helst hadde sett at Telenors største eier ikke hadde noen mening om salget av TV 2 i det hele tatt, sier Terje Lien Aasland (Ap) til NTB.

Aasland finner ingen grunn til å kritisere Trond Giske (Ap) for håndteringen av TV 2-salget og kontakten med Telenor.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.