Gå til sidens hovedinnhold

Giske vil ha bakkenett

Canal Digital øker sine priser. Det gir nye argumenter for at det må bygges et digitalt bakkenett, mener kulturminister Trond Giske.

- Det vil begrense prispresset, sier Giske.

Giske har tidligere støttet kringkastingssjef John G. Bernanders krav om at NRK må være gratis tilgjengelig også på satellitt, og har tatt til orde for at det kan være aktuelt å innføre formidlingsplikt av NRK på satellitt tilsvarende det såkalte «must carry-prinsippet» man har i kabelselskapene, melder Kampanje.

- Når jeg sier at jeg håper å slippe og gjøre det er det fordi jeg håper at dette kan løses gjennom avtaler mellom aktørene. Lover og forskrifter har ingen verdi i seg selv. Min jobb er å sikre mangfold, kvalitet og et rimelig tilbud for seerne, sier Giske til Kampanje.

Giske mener Canal Digitals prisøkning er forsterker argumentet for å bygge ut et digitalt bakkenett for tv.

- Et digitalt bakkenett vil øke konkurransen og dermed begrense det prispresset andre aktører i kabel- og satellitt kan utsette kundene for, sier Giske.

Canal Digital har blant annet begrunnet prisøkningen med de dyre fotballrettighetene Telenor og TV 2 sikret seg, noe Giske mener er en uholdbar argumentasjon for de av seerne som ser NRK på Canal Digital.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken